נפגשים בשביל ישראל

מסע חווייתי של זיכרון, שיח והתחדשות

נפגשים בשביל ישראל הוא מסע הנצחה רגלי וחברתי לאורך שביל ישראל, המחבר בין כלל גווני האוכלוסייה. מטרתו ליצור מפגש ולהוביל שיח על סוגיות בוערות בחברה הישראלית מתוך תפיסה פלורליסטית, שמאפשרת ללוקחים חלק בו ללמוד, להקשיב ולהשמיע, לעורר השראה ולפגוש את השונה.

המשך קריאה ←

מיזם "נפגשים בשביל ישראל" הוקם על-ידי עמותת אב"י לזכרו של סמ”ר אבי אפנר ו-72 חבריו שנפלו באסון המסוקים, בדרכם לפעילות מבצעית בלבנון. המסע התקיים לראשונה ב-2002 ומאז ועד היום, מדי שנה, משתתפים בו מאות מטיילים ומתנדבים, משפחות השכול והציבור הרחב, תנועות הנוער והמכינות הקדם צבאיות, במטרה לקחת חלק במיזם המשלב בין הליכה בנופי הארץ לבין עיסוק בשאלות העומק של החברה הישראלית, תרבותה ומורשתה, תוך הכרת השונה והדגשת המאחד.

ההבנה כי נופלי אסון המסוקים היו מכלל קשת החברה הישראלית, היא שהניעה את משפחת אפנר ליזום פרויקט הנצחה זה. לנגד עיניהם עמד חזון ליצור מסע א-פוליטי, השייך לכולם, שיפגיש בין כלל חלקי האוכלוסייה, סביב מכנה משותף. כיום המסע התרחב, ומנציח את כל הנופלים בכל מערכות ישראל.

במהלך שנת 2022, חברו יחדיו משפחת אפנר ומדרשת חנתון, במטרה לייצר "בית קבע חדש" להפעלת המסע.
מדרשת חנתון בחרה להיות הבית המקצועי והחינוכי לתוכנית "נפגשים בשביל ישראל" ולהובילו, במטרה להרחיבו, להעמיק את השפעתו על החברה הישראלית ולהבטיח את מימוש חזונו.

עקרונות המסע:

  • המסע נמשך כ-60 יום, בין החודשים פברואר לאפריל, לאורך שביל ישראל. ניתן להצטרף למסע כולו או במהלכו, מדי יום.
  • למסע מעטפת לוגיסטית מסודרת ומקיפה, וההשתתפות במסע כרוכה בתשלום סמלי.
  • למסע תוכנית חינוכית סדורה, הכוללת לימוד יומי, מפגש עם אנשי אקדמיה וחינוך, רבנים, מנהיגי ציבור, אנשי עשיה ואנשי רוח. כל זאת לאור נושא שנתי הנבחר לכל מסע, מדי שנה.
  • במסע כלולים ציוני דרך ביישובים ומקומות מחוץ למסלול עצמו ומתקיימים אירועים בהתאם ללוח השנה העברי לקראת חגים, מועדים ושבתות.
  • המסע כולל ימי התנדבות עם אוכלוסיות מיוחדות.

מטיילים מספרים

אליסה סבדנר:
"זו השנה השנייה שאני לוקחת חלק בנפגשים בשביל. השנה הצטרפתי ליומיים. בתור ציונית שעלתה מארצות הברית לפני כ-5 שנים, לפעמים אני צריכה את הרגעים האלו להזכיר לי למה אני פה ונפגשים בשביל הוא אחד מהם עבורי. נפגשים בשביל עבורי הוא הוכחה שציונית עדיין חיה בארץ ושעדיין יש אנשים שמבינים בערכים עליהם המדינה קמה".

עדנה ביתן:
"פתאום עושים אתנחתא דיון שנראתה לי מוזרה ולא קשורה. מה לי ולדיונים פילוסופיים, עם אנשים שאני לא מכיר, מגלאי 8 ועד 80, ממגזרים שאין לי שום דיבור איתם ובעיקר שום רצון או צורך לדיבור. מה אני אגיד? כמה הזוי ככה מרתק, גורם לחשוב, להכיר ולהתקרב. בחיי, קירוב לבבות אמיתי, לא בדיבור על משהו, אלא תוך כדי הדיבור עצמו קורה הדבר – מחיצות נופלות, מתגלים אנשים נפלאים עם ערכים ואכפתיות, שלפחות כתל אביבית, הייתי בטוחה שפסו מן העולם מזמן".

מאיה בייטנר:
"אחרי השביל הראשון בו צעדתי אתכם נפקחו עייני והמשכתי במסע חיפוש מעמיק, לעיתים לא קל, אל עבר זהותי. כל מה שעשיתי מאז עשיתי בהשראת השביל וכל הזמן בחיפוש מתמיד, שואבת כוחות מהמרחב שפרש לפניי השביל בו אני יכולה להיות פשוט אני ולחפש בצלילות...תודה לכם, על כך שהיום אני יכולה לכאוב את כאבם של אחרים, שהם חלק ממני, ואני חלק מהם, ואנחנו חלק מאותו שלם גדול ועצום שנקרא עם ישראל. והשביל שהתחלתם להתוות ועודכם מתווים – אני רואה אותו כתיקון עולם, ממש ככה ובלי להרגיש טיפה של הגזמה.

אריאל אלטמן:
"אני נוטה לדמות את הקשר ביני ובין הארץ לקשר זוגי בין איש לאשה. כשם שזוגות עושים דברים משותפים שמחזקים את הקשר בינם, כך גם אני וארצי זקוקים לפעילות משותפת שתחזק אותנו. לי באופן אישי היה איזשהו משבר עם זוגתי ארץ ישראל בתקופה האחרונה והמסע הזה היה ה"סדנה לזוגות בקשיים" בשבילי. זה היה פשוט הדבר הכי מתאים, בזמן הכי נכון בשבילי לעשות אותו. 'מסע מוצלח לא מסתיים לעולם – הקילומטרים כן. אך הזמן נשאר חקוק בתוכך – הופך לחלק ממך. בסוף המסע אינני מרגיש מנצח, אלא יותר אסיר תודה – כאילו שהדרך עברה בתוכי ולא אני בתוכה'. אז באמת תודה רבה על החוויה העצומה ונתראה בשבילים.."

למידע נוסף על "נפגשים בשביל ישראל": https://www.avi-beshvil-israel.org.il/